vrijdag 29 maart 2013

De laatste 50 dagen ...

... en ik heb de indruk dat de voorbije 50 dagen enkel uit sneeuw hebben bestaan.

Met nog een echte trainingsmaand voor de boeg maken we nog eens een status op.

Het zwemmen gaat nog steeds prima. Met 2 à 3 trainingen per week tussen 3 en 5 km moet ik me geen zorgen maken. De snelheid zit goed, ik voel me goed in het water en kan moeiteloos mijn tempo aanhouden zonder stijgende vermoeidheid. Het lopen gaat ook de goede kant op. Ondanks de sneeuw heb ik elke week mijn duurtraining van 23 à 27km kunnen doen, met enkele weken van 70km in totaal. Fietsen gaat steeds beter maar door het miserabele weer heb ik buiten nog geen ritten boven de 120km kunnen rijden. Gelukkig is fietsen mijn specialiteit en bouwt die afstand moeiteloos en snel op.

De komende maand zal nog de heftigste trainingsperiode worden met 2 à 3 zwemtrainingen per week ter onderhoud. Het aantal looptrainingen zal ook stabiel blijven (3) met nog 2 pieken van boven de 30km. En de focus zal vooral op het fietsen liggen met enkele stevige (verlengde) fietsweekends met Pasen en op de stage in Bastogne.

De eerste week van mei heb ik 2 wedstrijden gepland om wat ritme op te doen. Op 1 mei de ploegentriatlon in Doornik met "BrTC 2". Ik verwacht daar een goed tempo aan te houden zonder me te forceren. En 4 dagen later doe ik de kwarttriatlon van Lille mee, tevens tegen een deftig tempo maar zonder in het rood te gaan. Vanaf dan verlagen we het trainingsritme en een week voor D-day zakken we af naar Lanzarote. Daar zal ik de eerste week het fiets- en loopparcours nog verkennen en enkele malen in de zee gaan zwemmen, allemaal tegen een rustig tempo.

Enkel hopen dat de weergoden me in april beter gezind zijn dan de vorige maanden. Ik zou graag wat warme dagen hebben gehad zodat het contrast met Lanzarote wat beter zal meevallen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten