Mijn Filosofie

Ik heb altijd wel een beetje gedacht dat ik een speciale was. Gaandeweg ik ouder werd, heb ik steeds meer problemen gekregen met routine. Als ik niet voor genoeg afwisseling en uitdagingen kies, geraak ik echt gedemotiveerd. Tijdens een onderzoek in 2005 heeft men ontdekt dat de oorzaak van deze 'problemen' lag bij een hoog IQ. Ik mag me zelfs (inactief) lid van Mensa noemen, al til ik daar niet echt zwaar aan. Ik mag me gelukkig nog bij de iets of wat normale nerds rekenen.
Mijn nood aan constante verandering heeft me enkele jaren geleden doen nadenken over mijn sportieve en professionele toekomst. Ik ben zelfstandig consultant geworden zodat ik voldoende van omgeving en opdrachten kan veranderen wanneer de nood zich opdringt. En door het tennis in te ruilen voor de triatlon, heb ik een sport gevonden met voldoende afwisseling (lopen, zwemmen of fietsen alleen zou ook maar saai worden). Op beide vlakken vond ik ook voldoende uitdaging naar de toekomst toe om de prestaties steeds te verbeteren en me goed in mijn vel te voelen.

Voor mij persoonlijk geeft een prestatie pas voldoening als ik zelf gedurende het ganse proces de controle heb genomen. Gestructureerde begeleiding botst onmiddellijk met mijn eigenzinnigheid en ik zou nooit volledige voldoening krijgen van een prestatie als iemand me zou 'geprogrammeerd' hebben met allerlei schema's. Anderzijds ben ik zelf wel de eerste om andere mensen structureel te ondersteunen wanneer ze erom vragen. Er zijn immers veel mensen die verlangen te worden geholpen en ik kan hen wel begrijpen. Goede coaches mogen zelf best eigenzinnige mensen denk ik die voor zichzelf alle structuur mijden, maar des te beter anderen kunnen begeleiden.

Zelf blijf ik op zoek naar nieuwe uitdagingen om te vermijden in een routine te vallen. Ook na 5 geslaagde volledige triatlons, moet ik oppassen dat dat geen saaie gewoonte wordt. Ik kan dat voorlopig nog vermijden door alternatieve wedstrijden te zoeken of samen met vrienden ergens deel te nemen en zo wat gezonde competitie te creĆ«ren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten