woensdag 25 juni 2014

Klagenfurt - dag 1

Deze ochtend tijdig vertrokken vanuit Italië om rond de middag in Klagenfurt aan te komen voor een verkenningstochtje van het fietsparcours. Het zag er eerst echter niet goed uit. Vanaf Venetië is het echt honderweer geworden en toen we omstreeks 12u aankwamen aan de Wörthersee was het er verschrikkelijk grijs met kletsnatte wegen. Na de lunch waagden we het er toch maar op om naar het Europapark te rijden waar zondag de start en finish plaats vindt. Vandaag was het er nog een heuse bouwwerf waar we doorliepen, terwijl wonder bij wonder de lucht begon uit te klaren.

We waagden het er dus op en begonnen de markeringen van het fietsparcours te volgen voor een ritje van 90km. Het was al spoedig duidelijk dat dit een snel parcours is, ondanks dat we vandaag nog voorzichtig moesten omgaan met het vrij drukke verkeer. Na een dikke 50km hadden we rendez-vous met clubgenoten Bert Nijs en Luk Tijsmans en vervolgden we onze weg naar de zwaarste helling van het parcours, de Rupertiberg. In feite reden we eerst 12km verkeerd maar kom ... 1 bordje waren ze ergens vergeten hangen.

De Rupertiberg is een stevige kuitenbijter van 2,4km met een steilste hellingspercentage ergens net onder de 10% schat ik. Voor de rest zijn er geen lange hellingen de moeite waard om te vermelden, op misschien de Riebniz na, een steiler stuk van 1100m . Het parcours gaat wel veel op en af en na 180km zullen al die kleine bultjes sowieso pijn gaan doen. Gelukkig worden ze gecompenseerd door lange, brede afdalingen waar een mens soms versnellingen te kort komt en zelfs daarstraks al vlot over de 60km/u ging.

We kwamen terug aan het Europapark na 104km fietsen en net voordat het opnieuw stevig begon te regenen. Bert en Luk moesten nog terug naar hun startpunt en hadden dus minder geluk met het weer.

Ondertussen hebben we ons gesettled in een leuke studio bij de zeer vriendelijke Herr Kroner in Pörtschach, op 10km van de start. Morgen arriveren hier ook clubgenoot Mike en gezin die in het appartement boven ons zullen logeren. Morgen gaan we trouwens opnieuw naar Klagenfurt voor een bezoekje aan de expo en uiteraard de registratie voor zondag. Herr Kroner stelde ons ook gerust dat het morgen mooi weer zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten