maandag 16 december 2013

Winterconditie

Met een verlengd weekendje dat ik mezelf cadeau had gedaan, is vorige week mijn missie naar Klagenfurt volledig van start gegaan. Bovendien is onze actie voor Kom op tegen Kanker ook officieel goedgekeurd en kunnen we binnen 2 weken starten met het inzamelen van de centjes via onze website http://www.ironmantegenkanker.be.

Zelf wou ik eens voelen hoe het momenteel met de conditie en de recuperatie gesteld was. Donderdag heb ik een 80km rustig gefietst en een herstelloopje van 1u gedaan. Vrijdag dan de eerste echte lange zwemtraining van 1u45 (4800m). Zaterdag heb ik een duurloopje van 15km gehouden om dan zondag af te sluiten met een stevige duurfietstraining van 107km. Tussendoor heb ik ook nog enekel sessies stabilisatie gehouden van telkens 15-20min. De recuperatie was na elke training super en ik heb me ook geen moment echt moe gevoeld. Waar ik vorige winter op zowat elke van die trainingen mezelf een keertje tegenkwam, was dit nu helemaal niet het geval. Integendeel, tijdens het zwemmen en fietsen werd ik precies beter met de kilometer na telkens een aarzelende start.

Uiteindelijk heb ik op 4 dagen tijd 12 uur getraind en heb ik nog meer zin dan anders om deze week door te gaan, al zal het een rustige herstelweek worden met kortere trainingen. Ik moet nu vooral zien deze basisconditie aan te houden en mezelf niet op te blazen de komende weken. Alles blijft nog gefocust op duurtrainingen met hier en daar eens een prikkel maar zonder te overdrijven in intensiteit en lengte. Conditioneel voel ik me momenteel 40-50% beter dan vorig jaar en voel ik dat ik er in Klagenfurt meer van terecht kan brengen dan het behalen van de finish. Laat ons wel hopen dat de weergoden ons goed gezind blijven de komende maanden.

De planning naar Klagenfurt 2014 blijft ook nog een onderwerp van verandering. De stages op Lanzarote en in Bastogne liggen al vast. Ook de trip naar Klagenfurt is al geboekt, waarbij we eerst een weekje aan het Gardameer gaan rusten en voorbereiden, alvorens naar Oostenrijk af te zakken. Qua wedstrijden ben ik er nog niet helemaal uit. De sequentie Geel/Lille - Leuven ligt voor de hand maar eigenlijk heb ik totaal geen affiniteit met die wedstrijd in Leuven. Je verliest al veel tijd om er te geraken, dan is het een gezeul om naar de zwemstart te sukkelen met de fiets op de bus, en het loopparcours is nu ook niet zo mooi. Meer en Terheijden zijn een mogelijk alternatief dichter bij huis. verder te bekijken ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten