zaterdag 28 december 2013

Op naar 2014 ...

Net terug van een duurloopje van 25km, waarvan het resultaat nog maar eens bewees hoe veel beter de conditie al is dan exact een jaar geleden. Alles kan blijkbaar nog beter maar het bijna voorbije jaar 2013 zal toch voor eeuwig in mijn geheugen gegrift blijven als het jaar waarin een heel grote droom uitkwam. En mijn drang naar meer doet me net te vaak vergeten hoe het allemaal is gekomen. 10 Jaar geleden kon ik geen 2km lopen zonder stoppen. 5 Jaar geleden kwam ik als een lijk over de finish van de 10 Miles in Antwerpen na 1u35. In 2013 kwam ik uitgeput maar in betere fysieke toestand over de finish van de Ironman van Lanzarote ... En toch denk ik dikwijls eerder aan de minuten die ik daar heb laten liggen door maagproblemen, door de verschrikkelijke winter, en door die zware griep 3 weken voor de start, in plaats van te genieten van een prestatie waarvoor niemand me ook maar 1 cent zou gegeven hebben zo veel jaren geleden. 

En laat het nu net de centen zijn die me drijven richting 2014. Nee ik heb geen profcontract versierd, al weten ze niet wat ze missen, maar 2014 staat in het teken van onze actie voor Kom op tegen Kanker. Onmiddellijk na mijn exploot op Lanzarote, voelde ik al de zin om dit nog eens te doen. Er zou echter meer nodig zijn dan een persoonlijke motivatie om terug stevig te beginnen trainen. Ik bedacht dat mijn persoonlijk verhaal en mijn vele vrienden en volgers, misschien ook wel iets zou kunnen betekenen voor anderen. En dan bedoel ik geen atleten maar mensen die minder geluk hebben met hun gezondheid. Ik vond onmiddellijk een perfecte bondgenoot in de figuur van Bert Nijs, een collega BrTC-er, ex-kankerpati├źnt, en notoir sporter voor het goede doel. Bert had enkel even tijd nodig om zijn vrouw te overtuigen, maar daarna ging het heel snel. De Ironman van Klagenfurt werd het doel waar we onze kilometers zouden 'verkopen' voor het goede doel. Toen 5 van onze andere clubgenoten dit hoorden, sprongen ze mee op de kar en de Ironman Tegen Kanker was geboren. Onze actie werd met veel enthousiasme onthaald bij de organisatie van Kom op tegen Kanker en vanaf 1 januari start de sponsoring op http://www.ironmantegenkanker.be

Tot op vandaag heb ik alles vrij goed op een rijtje en kan ik de tijd tussen mijn bedrijfje, het trainen en mijn persoonlijke leven goed organiseren. De motivatie en conditie zitten allebei prima, en ik hoop vooral dat de winter ons niet plots gaat overvallen als vorig jaar. Ik ben immers een buitenmens met nood aan voldoende daglicht. Ik heb stevige persoonlijke ambities gezet voor  Klagenfurt, al hoop ik vooral dat we er met zijn allen een fantastische actie voor het goede van maken.

Prettige feestdagen en gelukkig nieuwjaar iedereen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten