maandag 11 juli 2011

Vrouwke wint eerste triatlon!

Zondag deed Vanessa mee aan de sprinttriatlon van Vilvoorde en dat was voor mij en Peter VB nog eens een ideale kans om een stevige trainingsrit te maken met de volledige tijdritfiets-configuratie voor Antwerpen binnen 2 weken. Een kleine 75km naar Vilvoorde langs vooral kanalen, dan supporteren voor de BrTC-clan om uiteindelijk via dezelfde weg terug te keren. 

Het fietsen ging super, na de gebruikelijk opwarmperiode van 30 minuten. Een mooi gemiddelde, goed gevoel op de tijdritfiets en de afstand leek me niet te deren. Na 140km hing ik nog vlotjes in de beugels, al begonnen de benen toch wat tegen te spartelen op het einde.

Het is alleen weer zo typisch dat er dus van heel mijn escapade exact 1 foto genomen is waar je me in Vilvoorde 5 meter achter Patrick ziet rijden, rustig op weg naar de zwemstart. Ik ga het dus weer een jaar mogen horen dat ik precies geen mens met rugzak en handen los op het stuur kan volgen.

Vanessa had voor de aanvang van haar wedstrijd wat mentaal oplapwerk nodig nadat ze te horen kreeg dat het verplicht zonder wetsuit zwemmen was, maar uiteindelijk kwam ze perfect als 5e uit het water met een dikke minuut achterstand op de leidster.
 Tijdens de eerste fietslus zagen we snel dat de leidster duidelijk problemen had om de hoge snelheid aan te houden, waardoor de 2e in de race snel aan kop kwam. Vanessa was toen al opgerukt naar een groepje strijdend voor de 3e plaats.

In de tweede en laatste fietsronde, kwam de nieuwe leidster nog door met een halve minuut voorsprong op het tweetal met Vanessa. Vanessa zou echter Vanessa niet zijn moest ze in de wisselzone niet verkeerd gelopen zijn, snel een binnenweg moeten nemen, inclusief waarschuwing van de scheidsrechter, maar kom. Tijdens het lopen ging ze als een schicht voorbij de eerste en kon zo met ruim een minuut marge genieten van haar allereerste overwinning.

Ondertussen was Luc al als een komeet voorbij Vanessa gelopen in een gooi naar de overwinning in de trio-categorie. Het drietal Kilian, Jef en Luc was 15 minuten na de vrouwen gestart maar er stond totaal geen maat op.

Kilian kwam in de top 10 uit het water, Jef manifesteerde zich perfect tijdens het fietsen en Luc liep alle tegenstand aan flarden. BrTC een tweede keer op het hoogste schavot!

Naast onze prijsbeesten waren er ook opnieuw mooie prestaties voor de andere clubleden. Isabelle verbaasde iedereen met een supertijd, Barbara presteerde enorm goed in haar allereerste wedstrijd en ook Patricia was tevreden, ondanks de moeilijkheden met de vele keerpunten in het zwemparcours. 

Bij de heren zorgde Nicholas voor een 4e plaats in de jeugdcategorie en BartR deed het helemaal niet slecht bij de sprint voor heren, al kon hij die 15 min achterstand op Barbara toch niet goedmaken. Dat had hij misschien stiekem toch gehoopt ... ;-)

Een geweldig leuke dag in Vilvoorde, zowel qua training als qua prestaties van de collega's en nu gaan we de finale rechte lijn in voor die IronMan 70.3 in Antwerpen over 2 weken. De fietsconditie is nooit zo goed geweest, het zwemmen is onder controle. Nu hoop ik enkel nog op een goede dag voor het lopen om die magische 5 uur-grens te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten