vrijdag 6 mei 2011

Zondag eerste wedstrijd

Het is bijna zover. Komende zondag starten we in Geel in onze eerste wedstrijd van het jaar. In Geel begon het vorig jaar allemaal met een zwembeurt in een trio-team. Dit jaar ga ik voor de volledige solo kwarttriatlon, bij een buitentemperatuur die 10 graden hoger zal zijn en een watertemperatuur van ook zeker 4 graden warmer dan in 2010.

Mijn laatste trainingen gingen super. Uit voorzichtigheid voor mijn schouder was ik dinsdag op mijn eentje gaan zwemmen, rustig 1500m zonder enige vorm van vermoeidheid en toch een respectabel tempo. Het fietsen gaat al super sinds de paassstage en maandag voelde ook het lopen geweldig goed aan. Met mijn 84kg sta ik scherper dan ooit (en dan verwacht in mei) dus op zich zijn alle tekenen optimaal voor een goede prestatie zondag.

Het enige onbekende gaat de tijdritfiets zijn in een wedstrijd. Het wordt de eerste keer zonder de vertrouwde Koga, op de ScoTT die op zich tot betere resultaten zou moeten leiden. Toch denk ik dat het tot de zomer gaat duren eer ik me 100% goed ga voelen op mijn tijdritfiets. Afwachten dus ...

Het belooft zondag heel leuk te worden met 4 verschillende wedstrijden en overal BrTC deelnemers. Benieuwd ook hoe ver Vanessa gaat geraken in de 1/8e sprinttriatlon voor dames. Top 10 zit er we in maar dan moeten de zenuwen onder controle blijven en mag ze geen paniekaanval krijgen in de zwemstart of wisselzone.

Van paniekaanvallen is er bij mij geen sprake, van ongelofelijke zenuwachtigheid echter wel. Ik ga me vooral de uren voordien rustig moeten houden, blijven letten op eten en drinken, en alles rustig onder controle houden. De eerste wedstrijd is altijd even stressen en zeker nu ik voel dat er echt goede tijden inzitten tov vorig seizoen. Gelukkig is alle stress weg na het startschot. En dan knallen maar!

Alle supporters zijn welkom in Geel, het belooft een prachtige dag te worden. Meer info op www.triatlongeel.be Vanessa start ergens rond 12u voor de Ladies 1/8e, ik vertrek rond 16u voor de heren kwarttriatlon. De BrTC supporters- en deelnemersdelegatie zal duidelijk opvallen in de geel-zwarte clubkleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten