donderdag 19 mei 2016

IRONMAN Lanzarote 21/mei - Voorbeschouwing

Na een 1105e en een 637e plaats zijn we voor de derde keer naar Lanzarote afgezakt met als ambitie een top500 plaats op de ruim 2000 ingeschreven deelnemers. En deze keer hebben we zelfs een clubgenoot gevonden die het aandurft om mee aan te beginnen, zelfs voor zijn allereerste volledige triatlon.

De IRONMAN van Lanzarote belooft immers zijn reputatie weer alle eer aan te doen. 3800m zwemmen, 180,2km fietsen en 42,2km lopen met meer dan 2500 hoogtemeters in het fietsparcours, een temperatuur rond de 26 graden en niet te vergeten 5 beaufort noordenwind. Tijdens onze verkenningstochten werd nogmaals duidelijk dat vooral dit laatste menig fietser tot de waanzin drijft. Je moet hier echt een keer geweest zijn in deze periode om te weten wat een windje op Lanzarote betekent ...

Alles is tot hiertoe goed verlopen. Gezellige fietstochtjes met ons reisgezelschap, een beetje gelopen en gezwommen. De fietsen zijn vandaag al in orde gemaakt en straks gaan we nog naar de race briefing en even de wetsuit inzwemmen.

Voor de mensen die zaterdag willen volgen, volgen hieronder de opties. Ik heb nummer 304, Peter 348, we starten zaterdag om 7u Canarische tijd = 8u in Belgiƫ.


Peter en ikzelf na de registratie woensdag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten