vrijdag 20 juni 2014

Acclimatiseren aan het Gardameer

Woensdagavond zijn we aangekomen in Vakantiepark Altomincio, ten zuiden van het Gardameer in Italië. Vanessa kon na de Ironman van Klagenfurt immers geen verlof nemen dus leek het ons beter op voorhand al een weekje weg van de drukte te gaan acclimatiseren in het zuiden. Het weer aan het Gardameer is minstens even goed als in Klagenfurt dus ik kan ook wat beter aan de hogere temperaturen wennen nu. Bovendien moeten we nu volgende week woensdag, 4 dagen voor de wedstrijd, nog maar 415km rijden met de auto ipv de volledige trip van meer dan 1100km. Dat is toch een pak aangenamer voor het lichaam.

Zonder er bewust voor gekozen te hebben, bieden het park en de streek hier heel wat faciliteiten voor triatleten. Er is een prachtig olympisch buitenzwembad (50m) en naast het park loopt een fietsknooppuntenroute van samen wel 200km tussen Garda en de Adriatische Zee. Ook supermarkten en bezienswaardigheden zijn vlak in de buurt en goed bereikbaar per auto of trein (Verona, Peschiera, Venetië, Milaan, ...). Het park zelf bevat honderden bungalows en het enige nadeel voor ons is dat er heel veel kinderen zijn, maar al bij al valt het goed mee gezien de uitgestrektheid van het domein.

Deze week staan er nog wel wat trainingen op het programma maar allemaal minder in duur en intensiteit. Zo hebben we gisteren nog een uurtje gezwommen en 15,2km gelopen. Vooral tijdens dat laatste was het best nog warm en de wegen gaan toch de ganse tijd wat op en neer. Toch lagen snelheid en hartslag heel goed en vormt vooral dehydratatie het grootste gevaar. Vandaag staat er nog een zwemmetje op het programma en een korte fietstocht. 

De komende dagen gaan we zeker ook nog wat uitstapjes doen, en ook een wedstrijdje voetbal meepikken aan de bar (allemaal buiten) is geen probleem.

 

1 opmerking:

 1. Hoi, waar is dat olympisch buitenbad gelegen? Ik ga namelijk in september naar Peschiera aan het Gardameer en wens daar ook wat te trainen.

  Toevallig ook geen wedstrijden eind september in de buurt?

  Bedankt.

  Gr,
  Tim
  timdebrabandere@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen